Covey: De 8ste Eigenschap

Stephen Covey's visie op leiderschap is gericht op mensen in hun kracht zetten. Zijn boeken uit 1989 en 2004 zijn nog altijd zeer actueel.

Reinventing Organizations

Reinventing Organizations is een revolutionair boek. De ideeën over organisatie-ontwikkeling zijn voortgekomen uit onderzoek naar 'best practices'. Zeer uitdagend!

Nieuw leiderschap en zelfsturing

Een praktijkvoorbeeld van een broodfabriek waar het roer is omgegaan nadat de directie zich laat inspireren door een nieuwe visie op leiderschap.

Verdraaide Organisaties

Het boek Verdraaide Organisaties van Wouter Hart is populair. De essentie is niet de systemen leidend maken in hoe we werken, maar 'de bedoeling'.

Begeleidingskundige verdieping

We zijn van start! Per 2 december 2015 is deze website online. Deze rubriek wordt de komende tijd verder gevuld met interessante begeleidingskundige artikelen. Je kunt meeschrijven!

Nieuwe visies en theorieën volgen!

Met ingang van december 2015 is deze site online. Er zijn bij de start slechts enkele visies weergegeven in deze rubriek. Lees hier welke volgen en hoe je kan bijdragen.

Theory-U: openheid en verdieping

3x Open: open mind, open heart, open will. Een prachtige diepgaande visie op organisatieontwikkeling. Er zijn duidelijke overeenkomsten met Open Organiseren.

Return on Character: integriteit loont

In 'Return on Character' toont Fred Kiel aan dat karaktervolle leiders betere resultaten halen. Een belangrijke conclusie om karakterontwikkeling ruimte te geven.

De volgende verandering?

Hier verschijnen regelmatig nieuwe voorbeelden van veranderingen en mogelijke consequenties. Wil je bijdragen aan deze rubriek? Neem dan contact op!

Verandering: big data en gezondheid

Een belangrijke verandering is de mogelijkheid om allerlei data te registeren. We zijn in staat veel informatie over diverse lichamelijke parameters te verzamelen. Wat zijn de consequenties van deze verandering?

Verandering: Onderwijs en technologie

Toegankelijkheid van kennis kan voor grote verandering in het onderwijs zorgen. Deze verandering gaat sneller en is ingrijpender dan velen vermoeden.

Maatschappelijke veranderingen

De inzichten van vijf denkers naar aanleiding van de aanslagen in Parijs over hoe om te gaan met angst worden in dit artikel gekoppeld aan organisatieontwikkeling en Open Organiseren.

De cloud: verandering in automatisering

Werken in de cloud: dit fenomeen heeft de business voor software leveranciers en automatiseerders compleet veranderend. Niet op tijd veranderen betekent heel snel ver achterop raken. Hier is leiderschap nodig.