Begeleidingskundige: Hans van der Veen

Achtergrond en opleiding

Met een technische HBO opleiding als vertrekpunt heb ik vrijwel permanent bijgeleerd: van computertechniek tot Post HBO management voor hoger kader. Na zo’n 12 jaar te hebben gewerkt in de consultancy, waarvan de laatste jaren als leidinggevende, heb ik in 2002 de overstap gemaakt naar ‘het mensgerichte werken’. Daarin ben ik opgeleid door De School voor Coaching en door Rudy Vandamme in ontwikkelingsgericht coachen en trainen.

Master Begeleidingskunde

De Master begeleidingskunde heb ik met succes afgerond in het voorjaar van 2014. De titel van zijn Thesis luidt: De dialoog ìs de verandering. In deze thesis wordt een handelingsonderzoek beschreven over de professionele ontwikkeling van de vakgroep communicatieve vaardigheden van de Fontys Hogeschool Verpleegkunde in Eindhoven. Eén van de belangrijke bronnen was het boek: Changing conversations in Organizations: a complexity approach to change (Shaw, 2002). Het ontwikkelde proces om teams tot verdiepende dialoog te brengen is inmiddels ook in andere contexten toegepast. De thesisbegeleider was Rombout van den Nieuwenhof.

Ambitie

“Ik wil graag bijdragen aan het realiseren van gezonde bedrijfsculturen, waar werkplezier en resultaat hand in hand gaan. Ik hoop dat Open Organiseren een platform wordt voor begeleidingskundigen en hun opdrachtgevers.”

bezoek website     Bezoek LinkedIn pagina       Bezoek twitter pagina